imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

WWDC14 – június 2-6.


Az Apple a mai nap folyamán bejelentette, hogy idén június 2. és június 6. között rendezik meg, az immáron megszokottá vált helyszínen, a san franciscói Moscone West konferenciaközpontban. A konferencián az iOS és OS X jövőjéről fog beszélni az Apple, bemutatják a legújabb fejlesztőeszközöket és technológiákat. Több mint 1000 Apple mérnök szólal fel, több mint 100 előadás folyamán.

Változás az előző évekhez képest, hogy a jegyeket most gyakorlatilag megnyerni lehet, vagyis nem a kattintási sebességtől függ, hogy valaki tud-e jegyet vásárolni az eseményre. Emlékezzetek csak vissza, az utóbbi pár évben percek alatt elfogyott az összes jegy, a nem éppen kedvező árak ellenére is, durvább roham volt a jegyvásárlás elindulásakor mint egy-egy iPhone- vagy iPad-rajton. A jegyeladás április 7-én indul helyi idő szerint reggel 10-kor (ez nálunk este 7). Tovább szűkíti a kört az a feltétel, hogy a jegyvásárlónak a bejelentés időpontjában (magyar idő szerint április 3. 14:30) már Developer Program tagnak kell lennie, tehát nem ér gyorsan beregisztrálni magunkat. A jegyek ára 1599 dollár, a “pénztárak nyitása után” 7 órával pedig már ki is sorsolják a szerencséseket.

Az idei konferencia valószínűleg az alkalmazások szélesebb körű hatásairól fog szólni, az Apple azt hirdeti az eseménynek létrehozott weboldalon, hogy a találkozó után megváltozik az életünk.

Ha még emlékeztek, az Apple a tavalyi WWDC folyamán mutatta be az iOS 7-et, ami akkor finoman fogalmazva is megosztotta az Apple-közösséget Jony Ive a korábbiaktól merőben eltérő designjával, vagyis azzal, hogy átléptünk a szkeumorfikus világból a flat-be. Saját meglepettségünket a @terdelyi által a tavalyi WWDC közvetítés tökéletes pillanatában elkapott screenshottal tudnám a legjobban illusztrálni:

iOS 7 döbbenet

A másik nagy durranás az új Mac Pro bejelentése volt tavaly, amitől egész más értelemben akadt e a lélegzetünk, mert lenyűgöző gép lett, mind dizájnban mind teljesítményben.

Idén vajon mivel készül az Apple? Az iOS 8 bemutatása és az elérhető publikus béta szerintem borítékolható, sok látványos fejlesztést nem várok, az Apple promószövege alapján talán valami fitnesz- vagy életstílus-alkalmazással egészíthetik ki a rendszert. Hardverre személy szerint nem számítok, esetleg ráncfelvarrt Mac mini és MacBook Air modellekre. Szerintetek mivel készül Tim Cook és csapata idén? Lesz valami teljesen új termékvonal? Jelentősen átdolgozott iOS, esetleg új OS X? A tavalyihoz hasonlóan leesik majd az állunk? [A grafika mintázata bennem felébresztette a reményt egy Apple TV-n működő App Store-ral kapcsolatban. – Bence]

Várhatóan a tavalyihoz hasonlóan ismét élőben közvetíti a bejelentést Handras és Angelday az új USTREAM irodából, a részletekkel később jelentkezünk!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!