imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi lesz a WWDC-n? Íme négy vélemény.


Közeledik a WWDC, ezért körbekérdeztük az iMagazin szerkesztőségét, hogy ki mit vár az eseménytől. A keynote időpontja is ismert, szokás szerint helyi idő szerint reggel 10-től tartja az Apple június 2-án. Ez nálunk este 7 óra, várhatóan 6-kor indul az élő közvetítésünk az új Ustream irodából, de természetesen később szolgálunk még részletekkel.

Handras


OS X

Ha most bemutatják az 10.10-es rendszert az biztos, hogy jelentős fejlesztés lesz már csak a verziószám miatt is gondolom ezt. Szép kerek szám. Ha lesz 10.10, szerintem még inkább az iOS-re hasonlíthat majd, bár az Apple egyelőre nem akarja összemosni a két rendszert. Az a rossz hírem, hogy ha mindez így lesz, akkor a keynote nagy része az új OS X-ről fog szólni.

PS: 10.10 mert így viccesen néz ki, természetesen 11 avagy XI, de ugyebár az Apple szeret tréfálni az elnevezésekkel, meglátjuk majd hogyan nevezik el. Az is lehet, hogy majd csak jövőre lesz új desktop OS-ünk.

iOS
Ez az amit teljesen biztosan tudunk: lesz iOS 8. Sok sok finomítást mutatnak majd be az iOS 7 alapjaira építve, és biztosra vehető az is, hogy jönnek a különböző fitnesz vonalra épülő alkalmazások. PS: jó lenne ha egy gyári Apple alkalmazásban láthatnám végre az okosmérlegem, netatmóm, lépésszámlálóm, és egyéb kis okoskiegészítőim adatait. Az iOS iPad verziója is kaphat némi vérfrissítést, multitask oldalon lehet hova fejlődni, de akár több felhasználós lehetőség is előkerülhet.

iTunes, iWork, iLife
Itt is lehetnek ráncfelvarrások, de semmi átütőre nem számítok, viszont nagyon örülnék egy erős Aperture frissítésnek, ugyanis ezt az alkalmazást már nagyon régen frissítették.

Hardverek
Hardverfront érdekes kérdés. Tavaly ugyebár a Mac Prót mutatták be, idén szerintem egy 4K Cinema Display esélyes lehet, venném is azonnal.

iPhone, iPad, iPod
Szinte biztosan nem lesz bemutatva, ha mégis bemutatnak egy iPhone 6-ot, vagy iPad prót, akkor tuti lemegyek hídba. Ugyanígy nem várok karórát, vagy bármi ilyesmit. Persze az is lehet, hogy nem lesz igazam, és ha egyáltalán terveznek ilyesmit bemutatni, akkor kénytelenek megtenni ezt a WWDC-n, hogy a fejlesztőknek legyen idejük alkalmazásokat fejleszteni, de az biztos, hogy ha bármit be is mutatnak, abból nyár végig de még inkább őszig nem kerül semmi a boltok polcaira.


 

Laci


OS X

Egyértelműen jön a 10.10, ami számozás szempontjából necces (matematikailag a 10,10=10,1), de nem hiszem, hogy átnevezik ezért OS XI-re. Szerintem Yosemite lesz a neve. :) Én elég jelentős redizájnt várok, nem annyira radikálisat, mint az iOS 7 esetében, de szerintem sokkal jobban közelít majd hozzá. Persze lehet, hogy megszalad Jony keze és sárga-lila grádienst húznak a menubarra. Új funkciókat elképzelni sem tudok, esetleg a cross-platform értesítéseknek örülnék (iOS appok értesítései az OS X Notification Centerben). AirDrop iOS és OS X között!

iOS
iOS 8. Dizájnban nem lesz változás, Healthbook app várható, szerintem rámennek erre a fitnesz vonalra. Notification Center finomításokról szóltak még hírek, ezen kívül nagy változások szerintem nem lesznek.

iTunes
Lossless zenék a boltban, végre. Az OS X verziót újradizájnolják az új OS X dizájn alapján.

iWork
Szerintem nem nyúlnak hozzá, folyamatosan frissítgetik így is, jelentős változás nem várható, az tavaly volt.

iLife
Redizájn az új OS X dizájn alapján, esetleg új megosztási opciók (AirDrop). A GarageBandbe biztos beletesznek valami új fícsört, az iMovie-ba új témákat, új trailereket, remélem kulturáltabb térképeket.

Mac
Újdonság szerintem nem várható, esetleg csendben megszűnik a sima MacBook Pro. Én nem számítok Retina MacBook Air-re meg ilyesmire.

iPhone
Szerintem nem mutatják meg az iPhone 6-ot, túl korai lenne még. Az iOS 8 alapján következtethetünk majd egyes funkciókra.

iPad
Semmi újdonság, majd ősszel.

iPod
Szó sem esik róla. Az iPod halott. :(

Apple TV
Elképzelhető, hogy az iOS 8-cal érkezik az Apple TV-re az App Store, és nem lennék meglepve, ha új tartalomszolgáltatókat is bevonnának. Belerakják az A7/A8 procit. Nem hallani híreket arról, hogy bármely nagy kábelszolgáltatóval/ilyesmivel megegyezett volna az Apple, így szerintem nem lesz hagyományos tévéelőfizetési rendszer.

Valami újdonság (iWatch/iTV/iCar)
Szerintem nem lesz semmi új forradalmi hardver és nem mutatnak be új termékkategóriát. Ilyenre emlékeim szerint nem volt példa WWDC-n, a nagy bejelentéseknek (iPhone, iPad) az Apple mindig külön eseményt szervezett, általában év elején. Viszont, egy 4K-s Thunderbolt Display esélyes lehet, most már a rendes szoftveres támogatás is megvan hozzá.


 

Anna

 

Engem, mint lányt annyira nem izgat fel a dolog (bezzeg, ha leértékelés van a Zarában…), de ezek a tippjeim:

OS X
Szerintem ezt most nagyjából békén hagyják, vagy ha nem, el nem tudom képzelni, hogy mit fejleszthetnek rajta.

iOS
iOS 8 juhuuuuu, ebben biztos vagyok, hogy zseniális újításokkal lesz tele, amire most nem is gondolnánk.

iTunes
Most volt frissítés, nem hiszem, hogy lesz új verzió.

iWork
Itt max ráncfelvarrásokra számítok.

iLife
Az utóbbi időben csak csinosítgatták, szóval most akár készülhetnek is valami nagy dobással

Mac
iMac retina? Instant get lenne. Ami reális, hogy kivonják a sima MacBook Prókat a palettáról, és csak a retinások maradnak.

iPhone
iPhone 6!!! na erre vagyok a legkiváncsibb az iOS 8 mellett, érik az iPhone cserém…

iPad
iPad Air 2? Vagy semmi.

iPod
iPod touch 6th generation lenne logikus.

Apple TV
Remélem lesz 4, amin kijavítják a sok bugot.

Valami újdonság (iWatch/iTV/iCar)
Nem. Ennyi nem elég nektek?? :D


 

Bence


OS X

Nem elképzelhetetlen a flat redesign, de nem számítok rá.

iOS
Az iOS 8 HealthBook nagyon valószínűnek tűnik.

iTunes, iWork, iLife
Ezeken a frontokon nem várok markáns változást.

Mac
Szerintem is kivezetik a vastag MacBook Prókat, de jelentős változást nem várok.

iPhone
iPhone 6! Szerintem nem lesz nagyobb kijelző egyelőre.

iPad, iPod
Semmi újdonság.

Apple TV
Apple TV App Store? Nem lenne rossz!

Valami újdonság (iWatch/iTV/iCar)
Szerintem valami hordható egészségügyi eszközt kihoznak, de nem a mostani smart órák irányába mennek el, valami kijelző nélküli dolgot várok.

Borítókép: Dhanush R Parekh.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!