imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bejelentette a WWDC15 időpontját!


Nemrég volt az utolsó Apple-esemény, a márciusi Apple Watch és új MacBook bemutató. Nem kellett azonban sokáig tűnődnünk azon, hogy mikor lesz a következő: az Apple a mai nap folyamán hivatalosan is bejelentette, hogy az idei fejlesztői konferencia, vagyis a WWDC15 2015. június 8. és 2015. június 12. között kerül megrendezésre a jól megszokott Moscone West konferencia-központban.

A 26. WWDC-nek természetesen csupán az egyik eleme az Apple prezentációja, az egyhetes rendezvény során számos más fejlesztő tart bemutatókat, illetve az Apple is sok workshopot és egyéb eseményt szervez majd iOS- és OS X-fejlesztők számára. Hagyományosan a WWDC-ken osztják ki az Apple Design Awards díjakat is a legszebb és legjobb alkalmazásoknak. Phil Schiller ezt nyilatkozta a bejelentés alkalmából:

Az App Store egy olyan alkalmazás-ökoszisztémát indított be, ami egyszerűen elképesztő, és megváltoztatta a felhasználóink életét, valamint több millió munkahelyet hozz létre világszerte. Hihetetlen új iOS- és OS X technológiákat szeretnénk megosztani a fejlesztőkkel a WWDC alkalmából, és izgatottan várjuk az általuk készített következő generációs alkalmazásokat.

WWDC15

Hagyományosan a WWDC alatt kerül bemutatásra az új iOS (jelen esetben az iOS 9) és az új OS X is (ez valószínűleg a 10.11 lesz, ha lesz). Kérdés, hogy valójában mennyi újdonságot vonultat fel majd az Apple az új szoftverekben: ismét lényeges változásokra számíthatunk, vagy ezúttal – sokak örömére – inkább a finomhangolásra fektetik-e a hangsúlyt. A meghívón szereplő szlogen, vagyis „a változás epicentruma” mindenesetre nem az utóbbi forgatókönyvet vetíti előre.

A jegyekhez a tavalyihoz hasonló rendszerben lehet hozzájutni, vagyis az érdeklődő fejlesztők mostantól regisztrálhatnak egészen péntekig, majd hétfőn egy sorsolás keretein belül osztja ki az Apple a belépőket. Persze csak miután kifizettük az 1599 dolláros (nagyjából 450 ezer Ft-os) vételárat. Ha ezt elmulasztjuk, ismét kisorsolják a megmaradt jegyünket a többi jelentkező között.

A WWDC-ken általában a szoftvereken van a fő hangsúly (alig várjuk már Craig Federighi OS X-prezentációját!), de néha azért az egyszerű földi halandókat is megörvendeztetik egy-egy hardverrel, bár tavaly pont nem volt erre példa, de akkor a Continuity-től és az OS X Yosemite-től is eléggé izgalomba jöttünk. Hogy idén mi várható? Valószínűleg Apple Watch minden mennyiségben, elképzelhető, hogy bejelentik a natív alkalmazásokat és fejlesztőkörnyezetet is. Egyes pletykák új zenei streaming-szolgáltatásról és új Apple TV-ről is szólnak, a hozzá tartozó tartalomszolgáltatással együtt.

A WWDC15-öt természetesen szokás szerint élőben közvetítjük majd itt az iMagazinon. Már csak 55-öt kell aludni.

Forrás és képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!