imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

XMind – kíváló gondolattérkép alkalmazás Macre


Az XMind az egyik legjobb mind mapping alkalmazás jelenleg, profi és átlag felhasználásra egyaránt. Összeszedtük, milyen lehetőségek rejlenek benne.

Szerintem mindenkinek szüksége lenne mind mapping alkalmazás használatára attól függetlenül, hogy mivel foglalkozik. Nekem nagyon sokat szokott segíteni, ha a gondolataimat leírom, ábrákba, csoportokba rendezem, majd azok alapján kialakítok egy tervet. Ez sokat segít akár munkahelyi, tanulási vagy magánéleti feladatokról van szó.

Több különböző gondolattérkép készítő alkalmást használtam már az évek során, most pedig az XMind került a kezeim közé és hamar bebizonyosodott, hogy ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb mindközül. Persze mindenki másra és másként használ mind mapping appot, nemrég például egy ismerősöm azt mesélte hogy nemes egyszerűséggel scripteléshez, szövegíráshoz, stroyboard készítéshez is használja.

Pont ettől szuper, hogy akármilyen gondolatod, ötleted jön, azt azonnal beszúrhatod, ábrákat, rajzokat, képeket csatolhatsz. Hozzáadhatsz és elvehetsz, hiszen a tervezés az nem egy lineárisan felépülő folyamat. A gondolatokat célokká kell alakítani, az ahhoz vezető út pedig az ötleteket csoportba rendezése. De miért is tetszett az XMind?

Nos, mint ahogy az előbb is említettem, sokan sokféle módon használják, éppen ezért fontos, hogy nyílt forráskódú legyen és különböző beépülő modulokat is tudjunk telepíteni hozzá. Ez az XMind esetében pipa, több különböző verzió közül is választhatunk. Ennek megfelelően összegzőket, e-maillel összekötött kiegészítőket és sok hasznos dolgot tölthetünk le hozzá.

Ezek mellett fontos szempont a könnyen használhatóság, az app egyből 8 gyárilag elkészített elrendezést és 20 sablont kínál amikkel azonnal kezdhetjük is az ötletelést. Az alkalmazás profi és átlag felhasználásra is alkalmas, például az elkészült tervünket megoszthatjuk Biggerplaten keresztül, de egyszerűen beilleszthetjük Evernote-ba vagy Microsoft alkalmazásokba is.

Az open source tulajdonságának köszönhetően, fejleszthető is, az ehhez szükséges eszközöket egyszerűen lekaphatjuk a GitHubról. Az árazása nem indokolt egyszerű felhasználásra, viszont tartsuk szem előtt, hogy egy sok oldalú és profi környezetbe illeszthető, automatizálható alkalmazásról van szó. Próbáljátok ki és írjátok le a véleményeteket róla!

Ne fizess túl sokat az alkalmazásokért, az XMindot letöltheted a Setappon keresztül is! A havi előfizetésről és a Setapp előnyeiről itt olvashatsz bővebben.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!