imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A YouTube végre rendbe rakja a vertikális videókat iOS-en


Tudjuk, hogy a vertikális videó szindróma (VVS) megállíthatatlanul szedi áldozatait minden edukációs próbálkozás ellenére. Ha Mohamed nem megy a hegyhez, majd a hegy megy Mohamedhez. A YouTube új lejátszófelülete orvosolja a problémát.

Na jó, a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy a VVS terjedésében nagy szerepet kaptak a különböző trendi alkalmazások is. Snapchat, Instagram, live streamek, stb., mind-mind generálja az álló téglalap vagy négyzetes videókat, amelyek egy jelentős része végül a YouTube-on köt ki. Sőt, van, aki direkt így forgat klippet, de ennek megértéséhez már tényleg túl öreg vagyok.

Igazából amíg a Snapchaten belül maradtak ezek, addig végülis senkit nem zavartak, ott mindenki így nézegeti a videókat. De a YouTube nem igazán tud(ott) velük mit kezdeni, berakott két hatalmas fekete sávot az oldalakra, azt csókolom, élvezd az élvezhetetlent. Na, de ennek vége a legújabb frissítéssel – legalábbis iOS-en.

Mostantól a YouTube lejátszója képes lesz alkalmazkodni az éppen nézett videó tájolásához, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy soha többé nem kell fekete sávokat nézegetnetek. Ha például vertikális a videó, akkor vertikális teljes képernyős nézetbe tudod tenni (hasonlóan ahhoz, amit a Facebook is bevezetett nem régiben), amitől jelentősen élvezhetőbb lesz a tartalom.

Nem is ragoznám tovább, nézzétek meg a fenti oktatóvideót valamilyen asztali böngészőből majd iOS-en is, akár az alkalmazásból, akár a böngészőből – rögtön érteni fogjátok, mire jó ez. Feltéve, hogy számotokra is elérhető a frissítés, merthogy az szép fokozatosan csordogál csak ki a felhasználóknak.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!