imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

YouTube videók letöltése Terminálból


Hosszú útnak indulsz és szeretnél előtte betárazni kedvenc videóidból, hogy offline is megnézhesd őket? Simán megoldható, elég hozzá egyetlen Terminál ablak!

Nemrég megmutattuk, miképpen tömöríthetsz ki natívan nem támogatott RAR archívumokat pár sor beírásával a Terminálba. Ezúttal azt mutatjuk meg, miként tölthetsz le bármilyen tetszőleges YouTube videót később offline lejátszásra. Természetesen szintén csak a Terminálra lesz hozzá szükséged, na meg pár kódsorra.

Mindenek előtt, ha még nem lenne telepítve, dobd fel a nagyszerű Homebrew package manedzsert a következő parancs segítségével:

/usr/bin/ruby -e “$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)“

Ha megvagy, kapásból jöhet is a youtube -dl (dl = download) csomag telepítése a Homebrew segítségével. Ehhez a

brew install youtube-dl

Ezzel a két sorral túl is vagyunk az előkészületeken. Mostantól már csak a kívánt videó URL címére lesz szükség. A legegyszerűbb, ha a lehető legjobb minőségben, videó és hang formátummal töltjük le a tartalmat. Ehhez írjuk be a Terminálba, hogy

youtube-dl video_url_címe

Voilá, a videó máris ott figyel az adott felhasználó gyökérkönyvtárában (~/Users/). Magic! A szoftver még tud egy-két más okosságot is, ezeket a használati utasításból bogarászhatjátok ki. Ehhez írd be a Terminálba a

man youtube-dl

parancsot.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!