imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Zaklató szegődött Tim Cook nyomába


Érdekes hír járta be a médiát: az Apple távoltartási parancsot kért és kapott egy férfi ellen, aki nemcsak Tim Cookot zaklatta, de a cég vezetőségével szemben is fenyegetően lépett fel.

Az esetre  OneZero technológiai hírportál munkatársa, Dave Gershgorn derített fényt, méghozzá bírósági dokumentumokból. Az újságíró a Twitterére posztolt néhány képet a hivatalos iratokról, melyekben William Burns, az Apple globális biztonsági szakértője vall a cég vezetőit és kiemelten Tim Cookot zaklató személyről.

Tim Cook, az Apple CEO-ja.

Az illető egy 42 éves Rakesh “Rocky” Sharma nevű férfi, aki 2019 őszén bukkant fel, amikor két alkalommal is felkavaró üzeneteket hagyott egy meg nem nevezett Apple-vezető hangpostáján. Sharma később az Apple technikai támogatását is hívogatni kezdte, ahol az ügyfélszolgálatosoknak azt ecsetelte, hogy pontosan tudja, hol laknak a cég vezetőségének tagjai.

A bírósági dokumentumok szerint Sharma kimerítette a fenyegetés kategóriáját azzal, hogy konkrétan a következőket mondta: „Nem használok lőszert, de ismerek olyanokat, akik igen.” A történet azonban nem állt meg ennyinél, a zaklató december 4-én bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt a vezetők lakcímének ismerete kapcsán, amikor behatolt Tim Cook Palo Alto-i magánbirtokára.

Az eset leírása a Gershorn által felfedezett bírósági dokumentumokban.

A hivatalos iratok arról számolnak be, hogy Sharma még pezsgőt és virágot is megkísérelt átadni az Apple CEO-jának. A dokumentumok alapján később ezt azzal is tetézte, hogy több „illetlen, szexualizált” tartalmú Twitter-posztban is megjelölte a vezetőt. A zaklató viszont még ezt követően sem állt le, és január 15-én ismét bemászott Tim Cookhoz a zárt kapun át, de mire a rendőrség a helyszínre ért, már távozott.

Az Apple ügyvédei február 6-án levélben értesítették a férfit arról, hogy távoltartási végzést kezdeményeznek ellene. A rendelkezést később életbe is léptette a bíróság, amely nem csak Tim Cook otthonától, de az Apple Parkba való belépéstől is eltiltotta Sharmát. A cég azt szerette volna, ha a távoltartás az Apple összes vezetőjének otthonára, a vállalat minden ingatlanára, valamint az Apple-boltokra is kiterjed, ám ezt a bíróság túl széleskörű intézkedésnek ítélte és elutasította.

Értesülések szerint a végzés csak ideiglenes jellegű. A lejárat dátuma március 3., majd ezt követően újabb meghallgatást tartanak az ügyben.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!