imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zane Lowe elmondta miért hagyta ott a BBC-t az Apple-ért


Tavaly nyáron az Apple Music és a Beats One online rádióadó elindításával az Apple nagy erőkkel szállt be a zenei stream iparágba. Kezdetekben, mivel bizonytalanak voltak a számok, megoszlottak a vélemények, hogy vajon túl későn lépett az Apple, de ma már inkább úgy tűnik, hogy az Apple Music sikeres, és tartós növekedést tudhat magáénak. A zenei stream mellett a szolgáltatáscsomag meghatározó része a nap 24 órájában sugárzó Beats One rádió.

Bár az Apple azt tervezi, hogy hamarosan jöhetnek a további Beats online rádióállomások, a Beats One sajnos továbbra sem fogható Magyarországon magyar Apple ID-vel. Ennnek okáról sem az Apple, sem az Artisjus nem adott érdemleges választ megkeresésünkre. Ha itthon szeretnétek hallgatni Julie Adenuga (London), Ebro Darden (New York) vagy épp Zane Lowe műsorát, akkor egy olyan Apple ID-re kell váltanotok – pl. amerikai –, ahol „hivatalosan” is fogható a rádióadás.

zane-lowe-studio-tilt

A Los Angelesből közvetítő Zane Lowe a Noisey-nak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy miért hagyta ott 12 év után a BBC Radio 1-t az Apple-ért.

Tényleg a munka miatt jöttem, hogy az Apple-nél dolgozzak, hogy érezzem milyen egy olyan eszközön adást közvetíteni, olyan környezetben, ahol az emberek állandóan mozgásban vannak, nem hagyományos közegben hallgatják az adást, mint egy autóban, a konyhában vagy lemezről, hanem állandóan velük van, és egészen addig hallgatni fognak, amíg okot adsz rá, hogy ne kapcsoljanak el. Tudni akartam, hogy ez milyen érzés.

Lowe azt is elmondta, hogy bár nem volt az a tipikus fanboy, aki folyamatosan Steve Jobsról olvasott, de régóta Apple-felhasználó, mert a termékeik „megbízhatóak, csak bekapcsolod őket és működnek.” Lowe szerint itt az ideje, hogy a zeneipar és a technológia jobban egymásba fonódjon, mert a zene egy univerzális eszköz, ami összeköti az embereket, és a jó cuccról az emberek rögtön megmondják, hogy jó.

Jimmy Iovine legfontosabb irányadása az volt az első két hónapban, és ezt mondta, amikor meglátogatott minket: […] bármit csináltok, csak ne legyetek unalmasak!

A teljes interjút itt tudjátok megtekinteni:

Forrás: Apple Insider

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!