imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Zenehallgatás páros módra? Mostantól végre lehetséges!


Bár előzetesen az iOS 13-ba vártuk, végül csak az 5 nappal később érkező iOS 13.1 hozta el a várva várt Audio Sharinget. Nincs többé filmnézés vagy zenehallgatás csak balos vagy jobbos fülessel, miközben a párja épp a haverunkat boldogítja. Persze ennek feltételei is vannak.

Soha nem történt korábban olyan az Apple-nél, hogy az új iOS hivatalos érkezése előtt már letölthető lett volna a következő nagyverzió bétája. Az oka az lehetett, hogy a feszített határidők miatt nem sikerült mindent a tervek szerint befejezni, így sok funkció már inkább a frissítésben kapott helyet. Köztük például az Audio Sharinggel.

Közösen, mégis külön

Az Audio Sharing azok életét fogja megkönnyíteni, akik gyakran hallgatnak barátjukkal, barátnőjükkel, ismerőseikkel párban zenét, podcastot, esetleg gyakran néznek együtt videót, filmet, sorozatot. Gyakran megtörténhet ez mondjuk vonatot, repülőn való utazáskor, amikor együtt szeretnénk hallgatni valamit, mégis indokolt a bedugott fül. Épp ezért válik lehetővé, hogy mostantól egyszerre két fülhallgatót irányíthassunk, lássunk el dallammal egyetlen eszközről. Plusz előnye, hogy így nem kell a saját fülesünket megosztanunk másokkal.

A működtetése nem őrdöngősség, sőt a megszokott verzió mellett egy igazi Apple-höz illő megoldást is választhatunk. Az előbbi természetesen az, hogy mindkét összekötni kívánt fülest bekapcsoljuk, érzékeltetjük az eszközünnkel (iPhone, iPad vagy iPod), majd a csatlakoztatott Bluetooth eszközöket felvonultató kis fülön bepipáljuk mindkét tartozék neve mellett az üres karikát.

A másik mód annyival mutat túl az előzőn, hogy ebben az esetben arra is képesek vagyunk, hogy olyan fülhallgatót párosítsunk, mely már egy másik készülékhez van csatlakozva. Ilyenkor elég a kis menüben a “Hang megosztása” gombra nyomni, közel vinni a két iPhone-t egymáshoz, és kész is. Így a barátunk fülesére is mi küldhetjük a zenét, egyetlen mozdulattal.

A hangerőt minden esetben az kezelheti a telefonján, aki megosztotta a zenét. Erre lehetősége van egy mozdulattal, így mindkét fülest egyszerre szabályozva, vagy a fülesekhez rendelt külön csúszkával akár más-más hangerőre is beállíthatjuk őket. Ennek köszönhetően mindenkinek olyan hangosan szólhat a dallam a fülébe, amennyire szeretné.

Feltételek

Az iOS 13.1 természetesen alap, ezen felül szükséges hozzá két füles a következők közül:

Ők a bennük lévő Apple W1 vagy H1 chip miatt képesek erre, illetve a soron következő szériák esetében is ez lesz majd a feltétel.

Ami pedig maga az eszközt illeti:

  • iPhone 8 vagy annál újabb
  • iPad Pro 12.9″
  • iPad Pro 11″
  • iPad Pro 10.5″
  • iPad (5. gen. vagy újabb)
  • iPad Air (3. gen.)
  • iPad mini (5. gen.)
  • iPod touch-ot (7. gen. vagy újabb)

Itt pedig az 5.0-s Bluetooth jön be a képbe, ugyanis ez az első olyan főverzió, mely esetén már működőképes a két- vagy többcsatornás kommunikáció.

Te kivel szoktál közösen filmet nézni?

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!