imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zenei funkciókkal bővült a YouTube iOS app


Az emberek nagyobbik része valószínűleg két tevékenységet végez a YouTube-on: cuki macskás videókat néz, vagy zenét hallgat. Ez utóbbi esetén én kicsit mindig felhúztam a szemöldökömet, de úgy tűnik, a YouTube-ról zenehallgatás meglehetősen népszerű időtöltés.

Erre a Google-nél is rájöhettek, mivel frissítették az iOS-es YouTube appot. Az újdonság a szokásos hibajavítások mellett egy új fül, ami kifejezetten a zenehallgatásra lett kihegyezve. A frissítés nem összetévesztendő a szintén tegnap bemutatott Music Key szolgáltatással (erről is lesz mindjárt pár szó). A Music fület a kezelőfelület tetején találhatjuk, egészen pontosan most már két fő nézete van a YouTube-nak: a Home fülön az eddig is megszokott személyre szabott videoajánlatokat láthatjuk, a Music fület pedig alapesetben három kategóriára osztotta a YouTube.

YouTube

A YouTube Mixes a személyre szabott zeneválogatásunk, ahol a korábbi böngészgetéseinknek, kereséseinknek és like-olásainknak megfelelő mixeket dob fel az alkalmazás. Ezek elvileg végtelen válogatások, vagyis akár egész nap idegesíthetjük kollégáinkat az irodában azzal, hogy gyenge minőségű személyre YouTube zenét hallgatunk hangosan a számítógépünkről.

A következő szekcióban az éppen pörgő klipeket láthatjuk, vagyis azokat, amit a YouTube-felhasználók jelenleg szénnéjátszanak (Nicki Minaj, stb.). Alapesetben a top 3 klipet látjuk, de a More gombra bökve további hárommal örvendeztet meg az alkalmazás, majd végül a 20-as toplistához is eljuthatunk. Ha idegesít ez a szekció, a jobb felső sarokban kikapcsolhatjuk.

A legalsó, harmadik blokkban pedig zenei stílusok alapján böngészhetjük a YouTube-on az elmúlt héten legnépszerűbb zenei videókat. Itt összesen hat stílus egyenként 500 videóját nézhetjük meg, ha éppen van erre fölösleges 30-40 óránk: pop, rock, hip hop, alternatív rock, R&B, klasszikus zene.

A funkciók tehát nem világmegváltók és eget rengetők, igazából annyi a lényeg, hogy külön helyre kerültek a nekünk ajánlott zenés tartalmak. A Google emellett bemutatta a Music Key funkciót is (ami nem összetévesztendő a fenti alkalmazásfrissítéssel), mellyel a Spotify-nak és egyéb előfizetéses zenei szolgáltatóknak kívánnak konkurenciát állítani. A szolgáltatás egyelőre nem érhető el Magyarországról, legalábbis a YouTube megfelelő oldala nekem nem tölt be (csak ha amerikai proxyn megyek keresztül).

A szolgáltatás bétaverzióban indul, lényege, hogy havi 10 dollárért (most akciósan 8-ért) reklámok nélkül hallgathatunk zenét a YouTube-ról, le is tölthetjük azokat offline használatra, illetve a háttérben is működik a zenehallgatás (amire Bencének volt már amúgy egy tippje a napokban). A koncepció tehát nem új, a YouTube előnye talán abban lehet a jövőre nézve, hogy hihetetlen mennyiségű hivatalos videoklippel és koncertfelvétellel rendelkeznek, ami a többi streaming-szolgáltatásról nem mondható el.

Forrás: MacStories.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!