imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zenék migrálása Spotify-ból Apple Music-ba


Vagy akármilyen más szolgáltatásba. Mutatunk egy módszert, amivel tényleg néhány perc alatt válthatsz a zene platformok között.

Nagyon szeretem a Spotify-t, a jelenlegi streaming piacon nemcsak, hogy ők a legnagyobbak, de ők nyújtják a legjobb szolgáltatást is. Viszont az Apple kíváló ökoszisztémát kínál az Apple Music felhasználóknak, ezért többször eljátszottam már a gondolattal, hogy mi lenne ha váltanék. Egyrészt, mert szeretnék HomePodot, másrészt pedig így nem tudom hallgatni a Beats 1 rádió sajátos lejátszási listáit.

A változás mindig fájdalmas, főleg ha a kedvenc zenéidről van szó, ez nálam sincs másképp. Viszont eddig nem ismertem olyan módszert, ami tényleg képes gyorsan, akadálymentesen átvinni a zenéimet egyik szolgáltatásból a másikba. Most viszont ráleltem: Tune my Music. Ez az oldal márcsak azért is érdekes, mert szinte minden streaminget össze lehet kötni mindennel, sőt akár YouTube-lejátszási listákból is készíthetnük Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Google Play Music, Pandora vagy Amazon Music változatot. Jó, mi?

A folyamat nagyon egyszerű, mindössze néhány lépésből áll, de előtte mindenképp fizess elő arra a szolgáltatásra, ahová költöztetnéd a zenéidet. A címben említett esetben az Apple 3 hónapos próbaidőszakot ajánl, ha pedig lejárt és újra visszatérsz, akkor további 1 hónappal fejeli meg. Tehát két fiók szükséges a két külön szolgáltatáshoz és már neki is állhatunk a transzferelésnek.

  1. Látogass el a Tune my Music oldalra.
  2. Válaszd ki azt a platformot, ahonnan másolni szeretnéd a zenéket.
  3. Jelentkezz be.
  4. Add meg a lejátszási listákat a másoláshoz.
  5. Válaszd ki a célszolgáltatást.
  6. Indítsd el a migrálást.

Azt érdemes tudni, hogy nem lesz maradéktalan a költöztetés. Nekem 3 000 elemből körülbelül 15 nem ment át, ezt jelzi is az oldal. De ezek közül egyik sem fájó, főleg olyan magyar előadók vesztek el, akik kizárólag a Spotify-on vannak jelen. Az iTunes-ban egyből megjelentek a zenéim, érdekes módon az iPhone-omon nem. Nem jöttem rá, mivel sikerült végül megoldani a helyzetet, a Beállítások > Zene > Apple Music mutatása és az iCloud Zene Könyvtár kapcsolókat kikapcsoltam majd vissza. Szerintem enélkül is sikerült volna, pár percet mindenképp kell majd várni.

Viszont a módszer maradéktalanul működik, egy hónapig pedig ismét ingyen hallgathatok zenét (Köszi Apple!), kíváncsi vagyok miben változott a szolgáltatás az indulás óta, amikor utoljára használtam.

Megjegyzés: Az Apple Music alkalmazásban a szívecskére, majd a jobb felső sarokban a profilra koppintva spéci beállításokat is megadhatunk: itt mindenképp engedélyezzük a Tune my Music kiegészítő szolgáltatást a transzferelés sikerességéhez.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!