imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Zenére hangolt iOS 12 koncepció


Még mindig több hónap választ el minket attól, hogy az Apple leleplezze legújabb rendszereit az idei WWDC-n, köztük az iOS 12-t. A várakozást pár lelkes dizájner koncepciók gyártásával üti el, ezúttal a Zene alkalmazás került Phostoshop-plasztika alá.

A Zene alkalmazás jelenlegi kinézetétől néhány konzervatívabb felhasználó szemöldöke eléggé összeszaladt, főleg a megjelenéskor. A színek, a félkövér betűk, az elrendezés és a logikai struktúra kicsit elütött minden korább Apple szoftverdizájntól. Mostanra az Apple egész szépen rendbe szedte a dolgokat, növelte az app átláthatóságát és hasonlók, mi pedig közben egész jól megbarátkoztunk az újfajta felülettel.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne bírna még el egy kis kozmetikázást. A feladat természetesen az Apple-re marad, azonban a Litaya néven futó YouTube csatorna készítőit ez nem gátolta meg abban, hogy magukénak érezzék a dolgot, összedobtak hát egy kétperces koncepcióvideót.

Hatalmas, világmegváltó elképzelésekre nem kell számolni. A felület alaphangulata nagyjából változatlan maradt. Cserébe kiegészült olyan funkciókkal, mint a 3D Touch segítségével előhívható, az iOS 11 Control Centeréből ismerős hangerőcsúszka; vagy az ugyanezzel a mechanikával működő értékelési rendszer, amivel csillagok helyett egy fokkal intuitívabban adhatjuk meg, mennyire jött be az adott szám.

Gondolom mondanom sem kell, az iOS 12 koncepciókból elmaradhatatlan Dark Mode-ból sincs hiány (mostmár tényleg berakhatná az Apple, ha ennyien kérik). Szó se róla, szerény véleményem szerint tényleg klasszisokkal jobban mutat a sötét dizájn, és még az iPhone X kamerakivágásával is szépen együttműködik – de ugyebár ez csak ízlés dolga.

A koncepció készítői visszaálmodták az egyik legjobb dolgot is, ami szerintem a Music appal történt élete során: a jó öreg Cover Flowt. Szívem szakadt meg, amikor 2015-ben, az iOS 8.4 érkezésével megszűnt a funkció. Nem csak praktikus szempontból bizonyult hasznosnak, de még vizuálisan is szuperül mutatott, ráadásul kicsit visszaadta azt az élményt, amit csak lemezboltban, bakelitek böngészése közben élhet át az ember. Engem ennél a pontnál vettek meg maguknak, a többi annyira azért nem nagy szám.

Nektek, hogy tetszik? Jó úgy a Zene alkalmazás, ahogy most van, vagy lenne kívánnivalótok?

Forrás: 9to5Mac

A Music alkalmazást leginkább az Apple Music miatt érdemes látogatni. Ha hallgató vagy, ráadásul mindössze havi 699 forintból meg is úszhatod az előfizetést.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!