imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

ZNAPS – Új fejlesztéssel az egyszerűbb töltésért (frissítve)


Biztos ismerős az a szituáció, amikor a telefonunk a töltőn van, mi pedig figyelmetlenség miatt beleakadunk a kábelbe, és lerántjuk a készüléket. Ez jó eséllyel nem fog többet problémát okozni, hála egy most indult projektnek, amely a MacBookokban is használatos MagSafe technológia szerű töltési lehetőséget hoz el az iPhoneokra és az Androidos készülékekre is egyaránt.

A Znaps névre keresztelt projektre alig 24 óra alatt gyűlt össze az induláshoz szükséges pénz. Jelenleg a Kickstarteren az előre kitűzött cél 6-szorosát adományozták a támogatók és a jövőbeli vásárlók a projektnek. A mágneses adapter igazából két részből áll. Az egyik részét a lightning csatlakozóra kell helyezni, a másikat az eszközünkbe. Egy pár milimétert ki fog állni a telefonból, de ez egyáltalán nem zavaró. Így már lehetőségünk is van akár odafigyelés nélkül csatlakoztatni a töltőt a telefonunkhoz, köszönhetően a mágneses csatlakozóknak.

3790dc7d59e2844b574e8fdcd174f472_original (1)

A két alkatrész pedig nem is drága, a tervezett ára ugyanis 2 800 forint körül fog mozogni (10 $). Vezetés közben nem vonja el a figyelmet a telefon töltőre tétele, elalvás előtt fáradtan az ember nem keresgeti sokáig a csatlakozót és nem kell attól félnünk, hogy lerántjuk a telefont, hiszen a mágneses csatlakozók egy erősebb húzás hatására egyszerűen elengednek. A készítők igyekeztek arra is figyelni, hogy a lehető legtöbb tokkal kompatibilis legyen a termék. Köszönhetően annak, hogy a csatlakozó pereme nagyon vékony és alig foglal nagyobb helyet, mint az eredeti csatlakozó. A termék feltalálói egy bemutató videóval is kedveskedtek az érdeklődőknek:

Az ár nem vészes, a termék nagyszerű, a probléma mindösszesen a kiszállításokkal van. A cég Magyarországra is szállít mindösszesen 3 kanadai dollárért. Leghamarabb viszont novemberben érkezhetnek meg a most megrendelt termékek. Igaz ez is jóval előbb van, mint a tervezett. Az eredeti tervek szerint ugyanis a szállításokat csak decemberben kezdték volna meg, azok teljesítése az ünnepek miatt pedig akár az újévre is csúszhatott volna. Így jó eséllyel kapja meg mindenki a terméket még karácsony előtt.


 

Az új technológia bármennyire meglepő, nem a mágneses indukció elvén alapszik. A csatlakozón található érintkezőket az adapter tulajdonképpen csak újra elhelyezi a térben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha az így kapott pontokat összekötnénk, akkor egy teljesen szimmetrikus ábrát kapnánk. A vizuálisabb egyéneknek a könnyebb megértés érdekében itt egy a projekt kivitelezői által készített kép. A pontokon kívül található rész szigetelve van, és mágnesezett fémből áll. Az eszközbe dugható rész esetében ugyan ez a helyzet. Ezáltal képes a mágneses csatlakozást és a szinkronizálás lehetőségét egyszerre biztosítani. A szimmetria pedig arról gondoskodik, hogy továbbra se kelljen nézni, hogy jól csatlakoztatjuk-e a töltőt.

Forrás: CNET

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!