imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zöldebb cég lesz az Apple, mint valaha


Az Apple méltán híres környezettudatosságáról, a közelgő Föld napja alkalmából pedig azt ígérték, eljön az a pillanat, amikor minden terméküket 100%-ig újrahasznosított anyagokból készítik majd. A cupertinói cég a beszállítóit is rákényszeríti a megújuló energia használatára az év végéig.

Nem, nem ment el teljesen Tim Cook esze, aggodalomra semmi ok, a következő iPhone nem papírból vagy préselt pet palackból fog készülni. Lisa Jackson a cég környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnöke az HBO-nak adott interjújában beszélt arról, hogy az Apple Park teljes mértékben megújuló energiából történő fenntartása csak a kezdet, és még ennél is környezetbarátabb megoldások várhatóak a jövőben. Az Apple olyan terveket sző, amelyekben a termékei teljes egészében újrahasznosított hulladékból készülnek majd, beleértve az alumínium alkatrészeket, az ónt és a volfránt is.

Apple Campus 2 2016 szeptember

A klímaváltozás tagadhatatlan. A Föld erőforrásai nem tartanak örökké és a technológiának biztonságosnak kell lennie az emberek számára, hogy felhasználhassák. Mi nem kérdőjelezzük meg ezeket a tényeket, inkább megkérdezzük magunktól, hogy a tevékenységi köreink területein mit tehetünk ezért.

Nemes elképzelések ezek, ugyanakkor annál nehezebb lesz a megvalósítása. Lisa elmondása szerint az iPhone-ok alkatrészeinek egy kis hányada már most is újrahasznosítással kerül az új telefonokba, de ez még csak a kezdet. Ki más tudna 100%-ban zöld telefont készíteni, ha nem az Apple?

Apple_EnvironmentFriendly_thumb

Őrületesnek hangzik, de dolgozunk rajta. Egy lezárt körű ellátási rendszer kialakítása felé haladunk. Egy nap szeretnénk majd képesek lenni arra, hogy kizárólag újrahasznosított anyagokból, így például a régi eszközeitekből, készítsünk új termékeket.

A cég alelnöke úgy látja, hogy ez a lépés több annál, hogy az Apple-t, mint környezetbarát vállalatot ítéljék meg. Szerinte felelősséggel tartoznak azért, hogy a rivális gyártókat is arra ösztökéljék, minél zöldebb megoldásokkal teremtsenek innovációt.

1

Tulajdonképpen olyasvalamit csinálunk, amit ritkán teszünk: még az előtt tűzzük ki a nagy célokat célokat, még mielőtt teljesen tudnánk, hogyan fogjuk azt megvalósítani. Ez egy kicsit nyugtalanít minket, de úgy gondoljuk, ez nagyon fontos, mert a technológiának, mint ágazatnak, ebbe az irányba kellene haladnia.

Az Apple szeretne egy olyan szintet elérni, amikor már egyáltalán nincs szükség a Föld erőforrásaihoz nyúlni, egyszerűen csak a felhasználóktól visszavásárolt készülékekből szeretnék az újakat készíteni. A vállalat telefonjainak egyes elemei jelenleg is így készülnek, ám ez még nagyon kis százalékát jelenti a teljes gyártási folyamatnak. Emellett a cég 96%-ra emelte a gyártósorok berendezéseinek megújuló energiaellátását, a tavalyi 93%-hoz képest. Az év végéig azt szeretnék, hogyha ez a szám elérné a 100%-ot, amit a beszállítóktól is elvárnak.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!