imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

ZooGyőr – „Okos séta” a győri állatkertben


Néhány hete került publikálásra a ZooGyőr alkalmazás, mely a Szintézis-NET Kft. és a Xantus János Állatkert együttműködésének eredményeképpen jött létre. A ZooGyőr szépen elkészített felületeivel, profin megvalósított funkcióival és innovatív megoldásaival tűnik ki a hasonló alkalmazások közül.

Letöltéskor szembe tűnhet, hogy viszonylag nagyméretű fájlról van szó, így joggal merül fel a kérdés, hogy mit is tud az app. Telepítés után azonnal választ kapunk a kérdésre; a ZooGyőr – két apró kényelmi funkción kívül – tökéletesen működik offline állapotban is, még a térképes rész is, ami ritkaság számba megy az állatkertes alkalmazások között. A térképen egy alulról felhúzható panelen választhatjuk ki azt az állatkategóriát, ami a legjobban érdekel minket. A kiválasztás után a térképen kis markerekben jelennek meg az egyes állatfajok, amikre rányomva az állat adatlapjára navigálhatunk. A térképen találhatunk egy extra kategóriát is, a „Közelben lévő állatok” kategóriát, ami online módban megmutatja, hogy aktuális tartózkodási pontunk közelében milyen állatokat találhatunk. Ez persze csak a helyszínen ad vissza eredményt. Ha elkeveredtünk az állatkert térképén, akkor a „Saját pozícióm” ikonra kattintva azonnal láthatóvá válik, hogy éppen hol is vagyunk.

zoo3 

Az alkalmazás menüjében az állatok pontra kattintva kategóriákra bontva ismerkedhetünk meg az állatkert lakóival. Az érdekes információk mellett kép- és videó galéria is található az állatok adatlapján, ami bepillantást engedhet olyan pillanatokba is, amiket látogatóként nem biztos, hogy sikerül megtapasztalnunk. Az adatlapról elérhető „Támogatom” menüben vízzel, étellel, vagy orvosi ellátással járulhatunk hozzá az állatkert egy-egy lakójának jólétéhez, amit SMS formájában küldhetünk el az intézmény részére. Az adományozók nagylelkűségét egy Facebook poszttal köszöni meg az állatkert, amit akár saját oldalunkon is megoszthatunk.

zoogyor_ios_2048_3 

Az alkalmazásban természetesen helyet kaptak az állatkerti hírek mellett olyan fontos tudnivalók is, mint a programajánló, a jegyárak és elérhetőségek, vagy éppen a szervezett programokkal kapcsolatos információk. A játékok menüpontból az alkalmazást fejlesztő Szintézis-NET Kft. néhány kifejezetten gyermekeknek szóló, izgalmas játéka tölthető le.

 zoo2

A végére hagytuk az alkalmazás talán legizgalmasabb funkcióját, az értesítésküldést. A mobil app mellé a fejlesztők készítettek egy webes felületet is, ahol az állatkert munkatársa azonnali, vagy előre ütemezett üzeneteket küldhet minden felhasználónak, vagy csak azoknak, akik az állatkert területén tartózkodnak. Szerintünk ez egy nagyszerű ötlet, hiszen így biztosan nem marad le senki az izgalmas programokról, rendezvényekről, ráadásul, aki éppen jókor tartózkodik az állatkert területén akár szemtanúja lehet egy új jövevény világra jöttének, vagy más, nem mindennapi eseménynek is. 

zoo1 

Aki Győrben jár, és úgy dönt, ellátogat az állatkertbe is, mindenképpen próbálja ki a ZooGyőr alkalmazást, és ha van lehetősége akár Julien király napi itatásához is hozzájárulhat egy SMS-sel! Az állatkert egyébként ingyenes Wifi-t biztosít, így a méret miatt sem kell senkinek aggódnia.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!