imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zsinórban 11 éve legjobb a Mac


2014-ben is az Apple számítógépeikkel a legelégedettebbek az amerikaiak – derült ki az idei Amerikai Vevői Elégedettség Index-felmérésből (ACSI). Az Apple ugyan picit rontott a tavalyi eredményéhez képest, azonban így is megelőzte a versenytársakat, ahogyan 11 éve minden évben ezt teszi.

2013-ban 87 pontos eredményt értek el, ehhez képest idén 3%-kal 84 pontra csökkent az eredményük, ami azonban így is elég volt az első helyhez. A második helyre a „mindenki más” kategória került, ami a kis piaci szereplőket csoportosítja (pl. Asus, Lenovo és Samsung), egyedül ők javítottak a tavalyi eredményeiken. Harmadik helyre futott be a Dell, ők 76 pontot kaptak, ami 4%-os csökkenést jelent a tavalyi 79 pontos eredményhez képest, és velük holtversenyben harmadik az Acer is.

Őket követi sorban a Toshiba és a HP – ez utóbbi rontott a legtöbbet a 2013-as eredményéhez képest, 8%-os csökkenés után 74 pontot sikerült elérniük. Az ACSI szerint ennek több oka is van, például nemrég kellet a cégnek visszahívnia 6 millió laptopot, ugyanis a töltőkábel bizonyos esetekben kigyulladhatott és tüzet okozhatott.

ACSI 2014
Adatok: ACSI.

A felmérés során minden évben 70 ezer felhasználót kérdeznek meg azzal kapcsolatban, mennyire elégedettek a megvásárolt számítógépükkel és az azon futó szoftverrel, illetve a gyártó cég által nyújtott különböző szolgáltatásokkal (például telefonos segítségnyújtás, weboldal). Az ACSI egyébként nem csak az asztali és hordozható számítógépeket sorolja a „személyi számítógép”-kategóriába a kutatásban, hanem a táblagépeket is, így az eredmények az iPadekre is vonatkoznak a Macek mellett.

Ha az egész iparágat nézzük, akkor az összesített eredmények 1,3%-kal csökkentek a tavalyi évhez képest. Az Apple általában élen végez a különböző vásárlói elégedettség kutatásokban, idén májusban adtunk hírt róla, hogy az iPad vásárlói a legelégedettebbek a J.D. Power marketing- és piackutató cég felmérése alapján. Ráadásul szintén májusban derült ki, hogy Dél-Koreában, a Samsung hazai pályáján az iPhone nyert az ügyfél-elégedettségi versenyben az okostelefonok piacán.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!