imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Zsinórban kilencedszer az Apple a világ legcsodáltabb cége


A Fortune minden évben kiad egy toplistát „World’s Most Admired Companies” néven, amit ugyan a címben a világ legcsodáltabb cégeire fordítottunk, igazából használhatnánk a „legirigyeltebb” szót is, ha a versenytársak szempontjából nézzük a dolgot.

Az elmúlt 8 évben az Apple volt az első helyezett, és ugyan idén éppen hogy csak sikerült ismét rekordévet zárni – főleg az utolsó negyedévnél rezgett a léc –, a kaliforniai cég megtartotta a listavezető pozíciót. A listára a Fortune 1000 tagjai (az ezer legnagyobb cég az Egyesült Államokban a bevétel alapján) valamint az első 500, 10 milliárd dollárnál magasabb bevétellel rendelkező Amerikán kívüli cég kerülhet fel. Egy következő szűrés után (egy-egy iparágba fix szereplő kerülhet) összesen 652 cégről kérdeztek meg 4000 felső vezetőt és elemzőt, hogy válasszák ki azt a tízet, amit a legjobban csodálnak. A listát 1997 óta állítják össze minden évben.

Brussel-Apple-Store

Új AAA-standard van az amerikai üzleti világban: az Apple, az Alphabet és az Amazon hármasa. Negyedszerre vezeti a világ legcsodáltabb cégeiből összeállított listánkat a 40 évnél fiatalabb technológiai óriások triója.

– írja a Fortune. Az első helyezett tehát sorban kilencedszer az Apple lett. A Fortune indoklása idén meglehetősen rövidre sikerült, gyakorlatilag ennyit írnak benne ők is, anélkül, hogy bármilyen részletbe belemennének a döntés hátterével kapcsolatban (igaz, idén a többieknél még ennyi sincs). A második tehát az Alphabet (ami tavaly még Google néven szerepelt), a harmadik és negyedik helyen pedig helycsere történt, így az Amazon ismét felállhatott a dobogó legalsó fokára, letaszítva onnan a Berkshire Hathaway holdingot.

Google

A Walt Disney megelőzte a Starbucksot (amennyi bevételt termelt a Star Wars legújabb epizódja nem csoda, hogy sokan csodálják a céget), valamint a tavalyi 13. helyezés után bekerült a top 10-be a Nike is, a FedEx pedig a 12. helyről javított a 8.-ra. Ez azt is jelenti, hogy kicsúszott a top 10-ből az American Express, és egészen meglepő módon a Coca-Cola is.

Szép helyezéseket értek el a fiatalabb technológiai vállalatok is, a Facebook 14. lett (tavalyi helyezés: 26.), a Salesforce 34., és hatalmasat jött föl a Netflix, akik tavaly a top 50-ben sem szerepeltek, idén viszont egészen a 19. helyig jutottak.

Az idei top 10 tehát így néz ki:

1. Apple
2. Alphabet
3. Amazon
4. Berkshire Hathaway
5. Walt Disney
6.
 Starbucks
7. Southwest Airlines
8. FedEx
9. Nike
10. General Electric

Forrás: Fortune via MacRumors. Borítókép: Fortune.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!